Често Задавани Въпроси

ПРЕДИ ДА РЕЗЕРВИРАМ

Работното ни време е от понеделник до петък от 8.30 – 18.30, събота от 9.00 – 14.00, неделя- почивен ден. След обаждане на дежурния телефон или по предварителна уговорка, можете да бъдете обслужени извън работно време.
В случай на наемане / връщане на автомобил в часовете между 20.00-08.00, се заплаща допълнителна такса - „ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ „ в размер на €12.
Доставка / вземане на автомобил навсякъде в София са безплатни в часовете между 08.00-20.00. Извън този интервал, се заплаща такса в размер на €12 - „ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ “. За доставка / вземане на автомобил до/от адрес, хотел, летище или гара в страната се прилага допълнителна такса „ЕДНОПОСОЧЕН НАЕМ“ (повече информация можете да получите в „Общи условия“)
Ако адресът на доставка е различен от този на връщане на автомобил в рамките на София, услугата е безплатна. Ако адресът за връщане на автомобила е в различен град от този на наемане, услугата се нарича „Еднопосочен наем“ и се предлага само ако един от градовете е София и минималния срок на наема е 3 дни.В зависимост от разстоянието се начислява допълнителна такса „Еднопосочен наем“, която се калкулира автоматично в процеса на резервация. Пример: наем в София, връщане във Варна, допълнителна такса € 85; наем в Пловдив, връщане в София, допълнителна такса € 35; наем в Пловдив, връщане във Варна, не се предлага; ( повече информация и цени, можете да получите в „Еднопосочен наем“ в „Общи условия“)
Наемателят трябва да притежава шофьорска книжка от минимум 2 години и да е на възраст, както следва: Минимум 20 години за да наеме автомобил от клас ИКОНОМИЧЕН; Минимум 22 години за да наеме автомобил от клас КОМПАКТЕН; Минимум 23 години за да наеме автомобил от всички останали класове. Наемател под 20 години или с опит под 2 години, заплаща допълнителна такса „Млад шофьор“ € 5 на ден. Възможни са ограничения за някои класове автомобили.
Наемните цени се калкулират според избрания от Вас автомобил, периода и сезона на наем. Използвайте формата за резервация, за да разберете веднага, каква ще бъде цената на Вашия наем. Системата автоматично отчита всички отстъпки, такси и промоции. В случай на телефонна резервация, ще получите пълна информация от наш служител, относно цената и всички включени такси и отстъпки.
В нашата фирма Найкар, няма „Скрити такси “. Вие получавате пълна информация за крайната цена, когато правите резервация. Цените за допълнително оборудване и екстри ще намерите в условията за наем – „Допълнително оборудване“.
Разрешено е пътуване в чужбина при предварителна заявка или в момента на резервиране. Няма ограничения за преминаване през която и да е държава. Начислява се административна такса „ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА „ в размер на €50 за посещение в съседна на България държава. За всяка следваща по €25, но не повече от €150 за целия наем .
Разрешава се наемането и шофирането с чуждестранна шофьорска книжка. Книжката трябва да е валидна за целия период на наема.
Няма ограничение на пробега, както за шофиране в страната, така и в чужбина
Горивото не е включено в цената на наема. Изобщо, политиката на фирмата относно горивото е „FULL to FULL“- автомобилът се предава с зареден резервоар и трябва да бъде върнат зареден. Ако при връщане се установи липсващо гориво, клиентът следва да заплати липсата и допълнителна такса от € 10. !!!Опция „Предплатено гориво“ – В началото на наема можете да заплатите за пълен резервоар с гориво с 5% отстъпка и да върнете автомобила с празен резервоар.

ЗАСТРАХОВКИ И ДЕПОЗИТ

Автомобилите имат пълна застраховка АВТОКАСКО. Наемателят носи отговорност в следните случаи: В случай на повреда или щета възникнала по вина на наемателя; В случай на повреда или щета възникнала по вина на неизвестен извършител; В случай на кражба. Отговорността на наемателя е ограничена до размера на депозита. Отговорността може да бъде изцяло премахната, като се закупи опцията „Пълна застраховка“.
В цената на дневните наеми са включени Таксите Ограничена Отговорност при щета (CDW) и Таксата Ограничена Отговорност при кражба (TР) . Те ограничават Вашата отговорност до размера на Депозита. Задължителната Застраховка „Гражданска отговорност” (TW) също е включена в цената. За повече информация прочетете Нашите условия за наем.
Депозитът е определена сума пари, която се задържа при отдаване на автомобила в брой или с кредитна/дебитна карта, за целия период на наема. Депозитът е гаранция в случай на: Щета (не важи в случай на закупена „ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА“ ); Кражба (не важи в случай на закупена „ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА“ ); липса на гориво (не важи в случай на закупен предплатено гориво ); - загуба на GPS, панел на радио, Документи или ключ на Автомобила и др. Наемодателят си запазва правото да откаже приемането на депозит в брой.

РЕЗЕРВАЦИЯ

Приемаме резервации на дежурния телефон 00359 889 999 889, за наеми започващи след по-малко от 24 часа. В останалите случаи резервация по телефон също е възможна, но препоръчваме да запазите автомобил през сайта или на имейл: office@rentcarsofia .com
В момента на резервиране на автомобила през фирмения сайт, имате две възможности: „ПЛАТИ ПОСЛЕ“ - резервция без предплащане , резервацията е гарантирана, като се прилага стандартна цена без отстъпки; „ПЛАТИ СЕГА“- резервация с предплащане, в този случай автоматично се прилагат всички отстъпки. Изисква се частична предплата ( 20% от пълната стойност ) или пълна предплата.
Даваме между 5 – 10% отстъпка за „Оn-line Booking” при предплатени резервации , частично или пълно - „ПЛАТИ СЕГА“. За ранно резервиращи даваме допълнителен бонус от 5% отстъпка – “РАННА РЕЗЕРВАЦИЯ”, прилага се автоматично, ако резервацията е направена най-малко 30 дни по рано. Редовните клиенти получават още до 10% отстъпка която е базирана на броя направени резервации. Следете и във Facebook и нашия сайт за Промо кодове. Всички Отстъпки се сумират и се прилагат само за предплатени резервации.
Резервация може да бъде отказана/променена до 48 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ на резервация по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 20% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден.
Наш представител ще Ви посрещне на летището с табелка с Вашето име.
Ние следим разписанията на самолетите, достатъчно е да знаем номера на полета Ви

ПО ВРЕМЕ НА НАЕМА

При инцидент задължително се обадете на Дежурния телефон, посочен в договора, както и на телефон 112, за да информирате компетентните органи (Полицията).
Трябва да ни информирате не по-късно от 24 часа преди изтичането на Договора и след съгласуване може да го удължите за срок до 2 дни, като след това се задължава да сключи нов договор. В случай на невъзможност за продължава на наемът, ще ви предложим алтернативен автомобил.
Цената за използвания период се преизчислява по стандартна ценова листа + 1 наемен ден, като разликата Ви се връща.
cars
В настоящия офис няма автомобил от избрания клас. Моля, изберете друг клас!